Delfzijl – Tijdens het voorjaarsconcert van het Delfzijls Harmonie Orkest in de evenementenhal op zaterdagavond 14 april werden een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Namens de muziekvereniging kregen de jubilarissen uit handen van wethouder Meindert Joostens een bosje bloemen en een presentje aangeboden. De jubilarissen zijn samen goed voor ruim 275 jaar muziek.

– 40 jaar muzikant: Peter Steenhuis, Anneke Spijk, Netty Beekhuis, Harry Speelman
– 25 jaar muzikant: Ronny Sausele, Henk Mulder, Klara Mulder
– 25 jaar bij DHO waarvan de laatste jaren niet spelend lid: Gera Stel, Henk van Dijk

Na afloop van de huldiging werd het publiek getrakteerd op een avondvullend muzikaal programma van orkest en malletband DHO met medewerking van Shantygroep ‘Amstrong’s Patent’ uit Appingedam.

Bron: Eemskrant.nl

DHO heeft zaterdag 12 november deel genomen aan de 26 ste Taptoe Groningen.

Samen met leden van de muziekverenigingen waar onze dirigent Alfons Weges dirigeert,  "Loppersum 's Harmonie" , "Prins Bernhard Termunten" en een aantal andere muzikanten heeft DHO s 'middags een drie kwartier durend concert gegeven in een volle  "Der Aa Kerk" in Groningen. In dit concert zat een verscheidenheid aan muziek, van musical tot pop.

Het avond programma voor DHO 'and friends' bestond uit het verzorgen van de opening door het spelen van de opening 's fanfare "Northen Notes" en de finale  met o.a. de "Martinimars".

Het harmonie orkest heeft op vrijdag avond 22 juli een optreden verzorgt op "Festival Hongerige Wolf". Hiervoor werd DHO door Alex Vissering gevraagd om dit optreden samen te doen. In een ontspannen sfeer werden nummers als Olle Tjoard, Mien leven is net 'n film, Westerwolle en De Groanrepubliek ten gehore gebracht. Ook speelde DHO twee nummers uit het eigen repertoire. Het optreden werd door zowel de leden, Alex, publiek en organisatie als zeer mooi ervaren. De organisatie mailde nog het volgende bericht;

"Veel dank voor jullie komst.
Wat ik zag en hoorde was te gek!

Graag tot een volgende!
Jelte:"

Vrijdag 27 mei was de eerste in de reeks van vier avond 4 daagse intochten. Vlagtwedde beet de spits af. De Malletband was op uitnodiging van Christelijke Muziekvereniging DINDUA Vlagtwedde om samen de intocht te lopen.  Zie foto pagina voor foto's en video's

De volgende A4D zijn; 9 juni Delfzijl, 10 juni Winschoten en 17 juni Veendam

                                                                                                                                                                  

Zaterdag 30 april vierde DHO haar 120 jarig bestaan.

In de middag was er een reunie, een groot aantal leden en oud leden konden herinneringen ophalen van de goede oude DHO tijd waar in zij lid zijn geweest en de diverse foto albums bekijken. Ook was er een foto wand en draaide er een film met oude en nieuwe fragmenten.

In de openingsspeech van de voorzitter werd Jonny Ottens geëerd met zijn 40 jarig lidmaatschap.

Voor de reunisten was een rondgang door Delfzijl georganiseerd onder begeleiding van een stadsgids. Na de rondgang konden de reunisten onder het genot van een hapje en een drankje verder herinneringen ophalen.

 

Om 20:00 uur begon het Jubileum Concert. ook hier werd stil gestaan bij een jubilaris. Johannes ten Boer werd geëerd met zijn 40 jarig lidmaatschap van DHO.

Harmonie Orkest, Malletband, leerlingen van Brede School Noord en Alex Vissering brachten een gevarieerd programma. Met nummers als "De Groanrebupliek, Westerwolle en Balloade van Keuper en Gold" wisten Alex Vissering en het Harmonie Orkest het publiek te boeijen.

DHO kan terug kijken op een geslaagde dag en zich voorbereiden op de optredens die nog komen. Naam bijvoorbeeld de Pinksteren. Muziekfestival Delfzijl en Taptoe Groningen, waar DHO zowel in het middag programma als het avond programma acte de presence geeft.

 

Ook dit jaar heeft het Harmonieorkest weer een aantal kerstconcerten gegeven

Op 10 december was het de beurt aan Woon- en Zorgcentrum "burg. Van Julsingha".

De bewoners konden genieten van een diversiteit aan kerst- en musicalmuziek. Na de pauze was er een blok samenzang.

17 december heeft het orkest de ouders en leerlingen van de Brede School tijdens de binnenkomst, voorafgaand aan het Kerstdiner, muzikaal begeleid.

Na een korte pauze met pizza en patat heeft het orkest zich opgesteld in de foyer van "Zonnehuis BetingeSteate". Hier konden de bewoners ook genieten van een 2 uur durend kerstconcert.

Zondag 22 december heeft het orkest de koopzondag in het centrum van Delfzijl muzikaal omlijst.

Na en fatale fout in het inlog systeem zijn we opnieuw begonnen met de site. Langzaam maar zeker krijgt de site weer een gezicht. We hopen zo snel mogelijk onze bezoekers weer op de hoogte te kunnen houden van onze activiteiten.