Het DelfzijlsHarmonieOrkest verzorgt in samenwerking met het SMO muzieklessen.

Als u of uw kinderen een instrument willen bespelen, kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u hier terecht voor informatie en kosten.

Samen wordt er dan gekeken wat voor instrument de voorkeur heeft, en wordt u of uw kinderen aangemeld bij het SMO die dan de muzieklessen verzorgd. Zo kan er gekozen worden voor slagwerk,waaronder; xylofoon, marimba, vibrafoon, kleine trom, drumstel. Maar ook blaasinstrumenten, waaronder; trompet, klarinet, dwarsfluit, bariton, trombone, saxofoon, hoorn

Stichting SMO verzorgt voor alle muziekverenigingen in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum de muzieklessen. Muzieklessen worden gegeven door gekwalificeerde en ervaren muziekdocenten.

 

De lessen zijn wekelijks en volgen de reguliere schoolweken met cq. 38 lessen per jaar. Lessen duren 20 minuten voor niveau A/B en 30 minuten voor niveau C/D. Niveau A/B is in principe de eerste 4 jaren muziekles, en niveau C/D de daaropvolgende 4 jaren muziekles.

Het DelfzijlsHarmonieOrkest streeft er na om 1 keer per maand, veelal de eerst dinsdag, malletband en de eerste donderdag, harmonieorkest, van de maand de leerlingen op de repetitie mee te laten spelen. Er wordt nauw kontact gehouden tussen docenten en leerlingen om de voortgang te monitoren en te kijken wanneer de leerlingen de eerste repetitie van de maand mee kunnen spelen.